Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Chicagói Ifjúsági Szimfonikus Zenekar (USA) Vezényel: Allan Tinkham


Müpa

2017. június 24. 19:30

Mi a közös a Chicagói Szimfonikus Zenekar, az amszterdami Concertgebouw Zenekara és a Berlini Filharmonikusok között? Az, hogy e világhírű együttesek művészei között feltűnően nagy számban találhatók olyan zenészek, akik annak idején a Chicagói Ifjúsági Szimfonikus Zenekar (Chicago Youth Symphony Orchestra, CYSO) tagjaként kezdték zenei pályafutásukat.

A mára nemzetközileg is elismert ifjúsági együttest 1946-ban alapították, és hetven éve adták első nyilvános koncertjüket. A tagok jelentős része tanulmányai befejezése után a profi zenei életben helyezkedik el: ők nemcsak az Egyesült Államok, hanem Európa leghíresebb zenekarai által is keresett előadóművészek. A CYSO az elmúlt hét évtizedben jószerével az egész világot bejárta, de Magyarországon most szerepel először. A külföldi koncertkörúton részt vevő zenekari tagokat közel hatszáz, hat és tizennyolc év közötti fiatal zenész legtehetségesebbjei közül választották ki, akik mind a Chicago Youth Symphony Orchestras elnevezésű, zenei oktatással és tehetséggondozással foglalkozó programban vesznek részt. A kiválasztottaknak lehetőségük nyílik arra, hogy a szimfonikus zenekari irodalom ismertebb darabjai mellett izgalmas kortárs alkotások előadásában is közreműködhessenek. A CYSO felkészítését Allan Tinkham vezetésével hivatásos zenészek végzik, akik mesterkurzusok és szemináriumok révén is azt kívánják elérni, hogy a fiatal zenészek kellő szakmai tudást, gyakorlatot és önbizalmat szerezzenek akár a világ legkiemelkedőbb koncerttermeiben történő fellépésekhez is. Munkájukat a jövő generációkba történő befektetésnek tekintik.

Műsor:

Dvořák: Karnevál-nyitány, op. 92
Elgar: Délen (Alassio) - koncertnyitány, op. 50
    
Csajkovszkij: VI. (h-moll, „Patetikus”) szimfónia, op. 74

Vezényel: Allen Tinkham